Najdražji diamantni uhani

Najstarejši nošen nakit so definitivno uhani. Uhani se nosijo že stoletja in so zelo cenjen nakit. Najdražji diamantni uhani na svetu, ki so pravzaprav nedavno izdelani, so uhani "Solza".

Diamantne uhane, ki nosijo ime Harry Winston, v originalu ni izdelal on osebno, ampak so nastali kakšnih 30 let po njegovi smrti. Še vedno imajo posebno mesto v njegovi dediščini, izdelala pa jih je hiša Winstone leta 2006.

Ta par hruškaste/solza oblike diamantnih uhanov je težak 60,1 karat. Winstone je bil zelo znan po svojih donacijah, kot Hope diamant, ki ga je imel v svoji lasti eno desetletje. Vse se je začelo z nakupom kolekcije nakita Arbella Hunington, ene od največjih kolekcij tistega časa.

Vso kolekcijo je predelal v lastnem slogu in od takrat dalje je njegovo ime povezano z diamanti in nakitom, ki se tudi daje v najem znanim osebnostim za priložnosti kot so podelitev filmske nagrade Oskar in podobno. Najdražji diamantni uhani so vredni 8,5 milijonov dolarjev. Kupijo se lahko direktno v hiši Winston na Rodeo Drive v Beverly Hillsu v Kaliforniji.

Posted in Naj diamanti.