Najdražje diamantne ogrlice

Nekatere najdražje diamantne ogrlice so prodane po enormno visokih cenah.

1. De Beer's Marie Antoinette diamantna ogrlica Cena te diamantne ogrlice je samo 3,7 milijonov dolarjev, vendar je med najdražjimi na svetu. Na tej prekrasni ogrlici je več kot 181 karatnih diamantov, vključno z 8 karatnim hruškastim belim diamantom v "središču" ogrlice.

2. Heart of the ocean diamantna ogrlica Ogrlica "Srce oceana", ki jo je Kate Winslett/Kate nosila v Titanicu, je narejena iz modrega cirkonija v Londonu. Vendar so si kasneje zlatarji zavihali rokave in naredili repliko te ogrlice, a iz pravega diamanta. Njegova teža je 170 karatov, cena pa 3,5 milijona dolarjev. Tudi zlatar Harry Winston je naredil repliko in uporabil 15 karatni modri diamant. Na podelitvi Oskarjev ga je nosila Gloria Stuart, njegova cena pa je neznatnih 20 milijonov dolarjev.

3. Neil Lane Diamantna ogrlica Tvorec te prekrasne ogrlice je znani oblikovalec nakita Neil Lane. Edinstvena in neponovljiva diamantna ogrlica ima 140 karatne diamante v obliki hruške, blazinice in solze.

4.TIFFANY & CO. Majestic diamantna ogrlica Diamantna ogrlica hruškaste oblike je izdelana iz 41,4 karata in se zelo blešči. Cena te krasne diamantne ogrlice je 2,5 milijona dolarjev. Če si jo želite privoščiti, je najbolje, da kar takoj začnete varčevati denar.

5. H. Sterns Venus ogrlica Ta famozna Venus ogrlica je izpod mojstrskih rok oblikovalca H. Sterna, njena lepota pa prav zares jemlje dih. Cena ogrlice je 3 milijone dolarjev, okrašena s kar 110 karatnimi diamanti in 18 karatnim zlatom. Preprosto prekrasna.

6. CHOPARD Magnificent smaragdna diamantna ogrlica Če ste si zaželeli to ogrlico, boste potrebovali zares abnormalno količino denarja. To diamantno/smaragdno ogrlico krasi 191 karatni smaragd in 16 karatni diamanti. Njena fiksna/stvarna cena ni znana. Vendar se domneva, da znaša najmanj 3 milijone dolarjev ali več, veliko več.

Posted in Naj diamanti.