Dragi kamni

Minerale, kristale, drage in poldrage kamne lahko opazujemo z različnih zornih kotov. Kemik se bo ukvarjal z analizo kemične sestave kristalov, njihovih atomov, molekul, ionov in kakšna je njihova sposobnost, da se vežejo z drugimi elementi. Fizik bo opazoval druge lastnosti: lom svetlobe, električno prevodnost, piezoelektrični efekt in podobno. Draguljar bo svojo pozornost usmeril na estetski del in opazoval drage in poldrage kamne z umetniškega vidika in iskal način, kako jih zbrusiti in oblikovati v krasen nakit.

Geologi in mineralogi jih bodo razvrščali po različnih sistemih kemijskega in fizikalnega delovanja in po nahajališčih. Kot laiki, ki do njih čutimo nekakšno nedoločeno privlačnost, jih občudujemo in se veselimo, če nam jih kdo podari ali si jih kupimo kar sami. Gledamo pa jih tudi malo drugače, ko začutimo to nenavadno privlačnost in podporo, ki nam jo dajejo pri duhovnem razvoju. Upamo, da nam prinašajo srečo, čutimo, da nam spreminjajo razpoloženje in povzdignejo v novo stanje zavesti. Zdaj jih vidimo kot prijatelje in vodiče, ki nesebično delajo za nas.

Vidimo jih kot nekaj, kar nam poskuša vrniti zdravje in že po kratkotrajni uporabi kristalov začutimo izboljšanje, pogosto pa naše tegobe tudi izginejo. Pomagajo nam pri tretmanih zdravljenja, za doseganje energijskega ravnotežja v čakrah, za zaščito, kot pomoč pri uresničevanju različnih ciljev ali reševanju problematičnih situacij itd. Vendar samo kristali ne morejo rešiti naših zdravstvenih, emotivnih ali drugih težav.

Kristali lahko prenašajo energijo in tako okrepijo ali pospešijo nek proces. Za uporabo kristalov je potrebno znanje, saj lahko v nasprotnem povzročimo več škode kot koristi. Za učenje pa sta potrebna čas in izkušnje. Veliko mojega znanja o kristalih prihaja z intuitivnega nivoja in tudi iz večletne prakse, v kateri sem dovolila, da mi kristali "govorijo". Kristali so me izbrali. Oni govorijo in jaz poslušam. To se lahko zgodi le, če si dovoliš verjeti v višje sile in dopustiš, da delujejo skozi tebe. Tudi vi lahko uporabite kristale in drage kamne kot vodiče pri razvoju svoje lastne poti.

Posted in Dragi in poldragi kamni.